FAQ:
(vanliga frågor och svar)

 

Fråga: Varför ser inte hemsidan likadan ut på min dator hemma som den gör på jobbet?
Svar: Detta beror oftast på att det är olika upplösningar på skärmarna. Äldre bildskärmar kan ha en upplösning på 800x600 pixlar medan en ny bildskärm kan ha 1440x900 pixlar. Detta gör att hemsidan kan se annorlunda ut.

Fråga: Jag har fått veta att det finns nya bilder på hemsidan men jag kan inte se dom. Varför?
Svar: Du behöver nog bara uppdatera sidan. Hemsidan använder sig av ramar. I den vänstra ramen hittar du navigeringslänkarna till de olika sidorna. I detta fallet har du klickat på "Bilder" och den sidan öppnas då i den högra ramen. För att uppdatera ramen gör du följande:
I Mozilla Firefox högerklickar du i ramen och väljer "Denna ram" och sedan "Uppdatera ram". Det brukar även fungera att trycka på F5 men klicka då först med musen i den ram du vill uppdatera.
I Internet Explorer högerklickar du i ramen och väljer "Uppdatera". Även här brukar det fungera att trycka F5 efter det att du klickat med musen i vald ram.

Fråga: Jag har jättefina bilder som jag skulle vilja ha på hemsidan. Går det?
Svar: Nej, tyvärr inte. Utrymmet är begränsat på servern. Endast bilder tagna med klubbens kamera eller bilder tagna av anlitade fotografer kommer på hemsidan. Det är dessutom ett krävande arbete att redigera och storleksändra bilderna till ett passande format.

Fråga: Jag är missnöjd med en bild på hemsidan. Kan den tas bort om jag vill det?
Svar: Då bilder från fester och dylikt oftast innehåller flera personer är det svårt att redigera i efterhand. Upplever man att man är känslig för bilder där man inte är helt till sin fördel så kan man meddela fotografen att man ej önskar vara med på bild. Det går även bra att meddela webmaster att man inte önskar figurera på bild på hemsidan.